Automobili koji mogu sami upravljati nije nikakva novost, a na toj tehnologiji rade gotovo svi veći proizvođači koji se spajaju s tehnološkim kompanijama.

Mercedes se povezao s LG-em kako bi budućnost u automobila bila pametnija. Naime korejska je kompanija objavila kako je spojila snage s Mercedesom radeći tako na “novoj generaciji sustava kamera” koji će se pobrinuti za “neke aspekte” vožnje, piše Zimo.co.

“Ova će tehnologija omogućiti osnovne elemente za samostalnu vožnju Mercedesovih automobila u budućnosti'', istaknuli su.

Kamere će tako prepoznavati objekte na cesti, izbjegavati iste, pratiti putanje vozača, odnosno upozoravati kada se vozilo prebacuje iz trake u traku, čitati znakove na cesti, provjeravati zdravstveno stanje vozača i još mnogo toga.

Jasno je da svaki tehnološki gigant traži svoje mjesto u automobilu, pa je tako već Apple razvio svoju CarPlay tehnologiju koja se integrira u sučelje pomoću iOS uređaja, Google radi na svojim automobilima, a eto i LG je pronašao svoju ‘žrtvu’.