Filmski spektakl "Pasija" kojim je Mel Gibson prije 12 godina oduševio i šokirao svijet, uskoro bi mogla dobiti nastavak.

The Hollywood Reporter piše da Mel Gibson namjerava ponovno udružiti snage sa scenaristom "Hrabrog srca", Randallom Wallaceom, kako bi snimio nastavak priče o Kristu, a radnja bi pratila priču o uskrsnuću.

Nadamo se samo da se u nastavku neće ravnati klasičnom holivudskom politikom "samo dvostruko više istog" jer mislimo da taj horor ne bismo mogli podnijeti.

Naime, njegov prvi film o Isusu bio je velik hit koji je zaradio 611 milijuna dolara iako mu kritike nisu bile naklonjene, jednim dijelom zbog izuzetno brutalnih scena mučenja koje su užasnule i mnoge vjernike, a drugi razlog bio je ''navodni antisemitizam'' što i ne bi bilo posebno iznenađenje u slučaju Gibsona koji se upravo zbog antisemitističkih ispada našao na udaru kritika.

Ovo bi ujedno bila i druga suradnja s Wallaceom koji je radio i na Gibsonovom povratničkom redateljskom projektu, 55 milijuna teškoj ratnoj drami "Hacksaw Ridge" koji bi se u kinima trebao pojaviti krajem godine.