Dragan Mektić, zastupnik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, napustio je današnju sjednicu ovog doma jer, kako je rekao, na njoj nema ozbiljnih tema koje se tiču građana BiH.

"Zbog toga što ću danas napustiti ovo zasjedanje Parlamenta, molim stručne službe da mi odbiju ovaj radni dan i da mi ne bude plaćen zato što mu neću nazočiti", rekao je Mektić.

Predložio je da sjednica bude prekinuta i nastavljena kada se steknu kvalitetni ujveti da se može raspravljati o ozbiljnim pitanjima.

"Ove sjednice su postale besmislene, ove sjednice se održavaju samo radi forme i da bi mi kod naroda stvorili privid da nešto radimo, a ustvari ne radimo ništa za onolike pare koje mi mjesečno primamo i koliko koštaju ove sjednice. Ne znam kakav je interes Kolegija da zakazujete ovakve sjednice koje ne rješavaju nijedan jedini problem koji tišti naš narod i naše građane", rekao je Mektić.

On je istaknuo da BiH ima 14 prioriteta EU koje mora ispuniti, kao i problem nabavke cjepiva.

 
Dodao je da nema niti jednog reformskog zakona ni ozbiljne informacije Vijeća ministara.

"Zbog čega zakazujete ovakve sjednice? Što želite time opravdati? Novac koji trošite, automobile koje plaćate po 150.000 KM, a sve to da stvorimo i prevarimo narod u BiH i stvorimo privid da mi nešto radimo", stava je Mektić.

Mektić je napomenuo da je na dnevnom redu 29 točaka, te da su u pitanju usuglašavanja, izvještaji te imenovanja upravnih i nadzornih odbora.