U trenucima kada se došao na tron, situacija u svijetu se počela mijenjati, netko će reći drastično. Već na početku, kada je poečo rat u Ukrajini, Daniil Medvedev je bez ustručavanja poslao poruku.

"Ja sam sportaš i zalažem se za mir u svijetu. Žao mi je što gledam sve ovo što se događa. Igram turnir u Acapulcu, a ujutro me dočeka vijest o svemu što se događa. Ja sam za mir".

Nakon sankcija koje su uslijedile, Medvedev je među prvima uklonio zastavu Rusije sa svog službenog Instagram profila. Iako se takav potez mogao prokomentirati kao poruka da nije sasvim ponosan na ono što radi njegova država, predsjednik Ruskog teniskog saveza objasnio je njegovu odluku.

"Još nisam razgovarao sa Danilom. Ali sada Međunarodni olimpijski odbor zabranjuje upotrebu naše ruske zastave. Čak i na društvenim mrežama. Ovo je bila neophodna mjera" naglasio je Shamil Tarpischev, prvi čovjek TS Rusije.

Kako je bilo za očekivati, nakon njegovog poteza, javnost u Rusiji je ogorčena. Mnogi su ga prozvali izdajnikom, dok se na njegovom Instagram profilu nižu uvrede. Ostaje nam da vidimo kako će i hoće li se oglašavati Medvedev kojeg uskoro očekuju nastupi na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.