Bivši ruski predsjednik i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na Telegramu je predstavio "rusku formulu za mir". Njegov plan ima sedam točaka, a Medvedev kaže da su uvjeti "humani za sve".

"Ovo bi mogla biti meka ruska formula za mir. Ovo je dobar kompromis, zar ne?" navodi Medvedev. Ovo je njegovih sedam uvjeta. Prenosimo ih kako ih je Medvedev sam formulirao:

1. Ukrajina mora priznati vojni poraz. Neonacistička klika se mora u potpunosti i bezuvjetno predati. Demilitarizacija Ukrajine i zabrana stvaranja paravojnih snaga na njezinom teritoriju u budućnosti.

2. Međunarodna zajednica mora prepoznati nacistički karakter političkog režima u Kijevu i provesti prisilnu denacifikaciju svih državnih tijela pod kontrolom UN-a.

3. UN treba objaviti izjavu o gubitku međunarodne pravne osobnosti Ukrajine i onemogućiti joj pristupanje vojnim savezima bez pristanka Rusije.

4. Sve vlasti u Ukrajini moraju dati ostavku te se odmah moraju provesti izbori za uspostavu privremenog parlamenta samoupravnog teritorija.

5. Usvajanje zakona o isplati svih odšteta Rusiji, uključujući isplate rođacima poginulih i isplate za štetu nanesenu zdravlju ranjenih.

6. Službeno priznanje da je ukrajinski teritorij zapravo teritorij Ruske Federacije te usvajanje akta o ponovnom ujedinjenju s Rusijom.

7. Samoraspuštanje privremenog parlamenta. UN-ovo priznanje čina ponovnog ujedinjenja.