Čini nam se kako je koronavirus nestao iz Međugorja. Nadajmo se da se neće, kako neki najavljuju, vratiti. Jedino se još ne zna hoće li se Mladifest održati početkom kolovoza. Gotovo da je sve ponovno postalo “normalno”, osim sto su naši dragi hodočasnici još uvijek odsutni. Molimo zato za brzo otvaranje granica za sve! - napisala je nedavno u svom pismu francuskim hodočasnicima časna sestra Emanuell koja živi u Međugorju, a rođena je u Francuskoj.

Uređuje se molitveni prostor

Časna sestra Emanuell redovito prati sve što se događa u ovome hercegovačkom mjestu molitve i mira i Gospine poruke upućene vidiocima prenosi u cijeli svijet na svome materinskom francuskom jeziku. Inače, stanovnici župe Međugorje vratili su se pomalo poljoprivredi nakon što su je djelomice napustili u korist rada u hotelima, restoranima i suvenirnicama.

Plavi križ nestao je na neko vrijeme. Bit će ponovno na istom mjestu, ali trenutačno se radi na toj lokaciji kako bi se osigurao bolji molitveni prostor za hodočasnike. Mladići iz zajednice Cenacolo aktivno rade kako bi učinili ovaj prostor ljepšim nego što je bio. Posao koji obavljaju ne sprječava ljude da tamo odlaze kako bi molili. - Uvijek ste u našim molitvama i čini se kako Marija, za vrijeme ove duge stanke, dijeli s nama svoju želju da vas ponovno vidi, da se vratite svojoj Majci, Gospi Kraljici Mira! Koje su to vrijednosti? Neke od Gospinih poruka koje nismo pročitali, ili smo pogrešno čitali, prosvijetljene su proročkim svjetlom i vidimo u njima spasonosnu nit. Ona je Majka koja previše voli svoju djecu da bi dopustila da budu prepuštena slučaju. Ova pandemija, patnja i tragedija - da ne spominjem ekonomsku prekretnicu - nije dio međugorskih tajni. Te tajne još nisu otkrivene i tek se trebaju ostvariti. Prema vidjelici Mirjani, događaji koje spominju dogodit će se nakon što ih jedan od vidjelaca otkrije svećeniku fra Petru Ljubičiću koji je nekad djelovao u župi Međugorje. - Draga djeco, sotona vas zavodi preko materijalizma, sebičnosti i modernizma. Zato bez Isusa nemate radost, mir, budućnost ni vječni život.

 | Autor :

Ne bojte se

Vidjelac Ivan Dragičević u SAD-u je nedavno primio Gospinu poruku za vrijeme molitvenog susreta i prenio je svima onima koji mole s njim:

“Draga djeco, ovo je vrijeme zahvalnosti. Danas od vas tražim ljubav, ne tražite greške i krivnje u drugima i ne sudite ih. Tražim od vas da ljubite, da širite istinu. Jer istina je vječna, nepromjenjiva i uvijek aktualna! Nosite svjetlo moga Sina, na taj način ćete uništiti tame koje vas sve više žele zahvatiti i odvesti vas daleko od moga Sina, Isusa. Ne bojte se, ja sam s vama! Hvala vam sto ste se odazvali mome pozivu.”

Inače, Ivan Dragičević u SAD-u s obitelji živi u jednom dijelu godine, a zbog trenutačnog stanja s pandemijom ne može još doći u rodnu župu Međugorje.

Večernji list