Poljski svećenik Grzegorz Swiercz 16. put je pohodio Međugorje. Na početku je dolazio sa skupinom poljskih hodočasnika. Sada je došlo njih 41 s poljskim vodičem Konradom. On je njihov župnik koji je pripremio poseban program njihova boravka u Međugorju i Tihaljini, piše Večernji list BiH.

U Poljskoj su se testirali na koronavirus, a u Međugorju će ostati tjedan dana. Svaki dan slave misu. Pohodit će Podbrdo, Križevac, a na početku, odmah po dolasku u Međugorje, bili su u Tihaljini gdje su zahvalili Gospi što su uspjeli doći i doputovati u Međugorje. Njih zanimaju samo vjera i molitva, turizam ih ne zanima. S nadbiskupom Hoserom, kojeg je zadužio papa Franjo za Međugorje, ovaj poljski svećenik razgovara gotovo svakodnevno.

Na početku smo ga pitali što misli što je to koronavirus. - To je sotonski projekt, po mojem mišljenju. Njegov cilj je izolirati ljude.

Kako se boriti protiv koronavirusa?

Najvažnije je moliti se. Pojačati imunitet zdravom hranom i vitaminima, posebice C i D. Vjera je ovdje vrlo važna. Međugorje je najveća ispovjedaonica i čudo u svijetu.

Zašto volite dolaziti u Međugorje? 

Međugorje je promijenilo moj život. Mnogima se to dogodilo, kao i meni. Evo, primjer je i moj prijatelj Paul, koji odlično govori engleski, i s nama je došao u Međugorje. Stoga je Međugorje odgovor na sve probleme 21. stoljeća jer ono promovira post, euharistiju, obraćenje, molitvu. To su do danas najbolje poruke koje preko vidjelaca daje međugorska Gospa, Kraljica Mira.