Grčka TV kuća SKAI poziva se na izvore iz grčke policije i tvrdi da se ubojica 29-godišnjeg Michalisa nalazi među uhićenima. Ukupno su uhapšena 82 Hrvata i grčka policija vjeruje da je među njima i počinitelj koji je nožem ubio nesretnog navijača domaće ekipe.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, sto do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

I dalje ostaje nejasno kako je i pored zabrane, u Grčku ušla skupina navijača Dinama, prošla pola zemlje kako bi se probila automobila do Atene, što je jasno vidljivo na pojedinim snimcima.

Sedam najviših dužnosnika policije instantno je smijenjeno s pozicije, javlja tamošnji portal protothema.gr. Točnije, smijenjeni su šefovi svih odjela za promet na trasi autoceste od Ioannine (Janjine) preko Ahaje i Korinta prema Ateni kao i šef Uprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima.

Ministar zaštite Yiannis Oikonomou potvrdio je informaciju. Izrazio je sućut zbog preminulog navijača AEK-a te je ustvrdio kako ovo nije kraj istrage te kako će vjerojatno biti još otpuštanja iz službe. Smatra da je činjenica da su hrvatski navijači uspjeli ne samo ući u Atenu nego doći skroz do stadiona bez pratnje i tamo izazvati tučnjavu u kojoj je sudjelovalo i do 300 osoba neprihvatljiva.