Kylian Mbappe nogometaš je za kojeg mnogi vjeruju da će u budućnosti osvajati nagrade za najboljeg igrača svijeta. Već s 18 godina skrenuo je pozornost cijelog svijeta na svoj talent, a danas se već svrstava u red glavnih zvijezda SP-a.

19-godišnji napadač Francuske jučer je odigrao fenomenalnu utakmicu i s dva gola i izborenim jedanaestercem srušio veliku Argentinu.

Mbappe je u potpunosti zasjenio Messija, srušio je Peleov rekord, a prvi je nogometaš ispod 20 godina koji je zabio dva pogotka u utakmici Mundijala još od 1958. godine.

Pored Mbappea, tek su trojica tinejdžera postizali pogotke u nokaut fazi Mundijala – Pele (Brazil), Julian Green (SAD) te Michael Owen (Engleska).

Sretan sam, vrlo je laskavo biti uz bok velikana poput Pelea. Pele je jedna viša kategorija, ali dobro je što me ljudi vežu uz njega. Uvijek sam govorio da je svjetsko prvenstvo prilika da dokažeš svoje kapacitete. Nema bolje pozornice od svjetske pozornice, rekao je presretni Mbappe.

A nakon susreta otkrila se jedna zanimljivost. Naime, Mbappe sve što zaradi igrajući za reprezentaciju donira za pomoć djeci s potrebnim potrebama. Dakle, nakon svake utakmice donira minimalno 20 tisuća eura, dok bi nakon eventualnog naslova donirao i dodatnih 300 tisuća eura.

A razlozi zbog čega to radi također su fantastični. Prvi je, dakako, to što želi pomoći onima kojima je potrebno, a drugi jer smatra da mu se ne bi trebalo plaćati da igra za svoju domovinu, piše Večernji.hr.