Kako prenose francuski mediji, Mbappe je odbio ugovor vrijedan 700 milijuna eura po sezoni koji mu je nudio Al-Hilal.

Po njemu bi Francuz zarađivao 59 milijuna na mjesec, 13,3 milijuna na tjedan, 1,9 milijuna na dan, 80 tisuća na sat, 1332 eura za minutu i 22 eura za svaku sekundu provedenu u Saudijskoj Arabiji.

Toliki zov novca, ipak nije bio jači od natjecateljskog nagona i želje za dokazivanjem stoga će Mbappe ostati u Europi.

Preokret je to u priči jer je PSG već prihvatio 300 milijuna eura odštete za Mbappe kojemu je ostalo još godinu dana ugovora. On se ne nalazi s momčadi na pripremama u Aziji već je 'na ledu' i klub samo čeka da ga transferira.

Apsurdna je situacija i to što Mbappea dijeli još samo nekoliko dana od aktiviranja klauzule o vjernosti u ugovoru sa sadašnjim klubom.

Naime, ako Mbappe i dalje bude igrač PSG-a 1. kolovoza na račun će mu klub isplatiti 60 milijuna eura zbog vjernosti. Suluda je to stavka, s obzirom da će Mbappe već sljedećeg dana, nakon što pokupi novac od klauzule za vjernost, moći otići u drugi klub.

Jasno je da Francuz želi nastaviti igrati u Europi. Njegov odabir je Real, no oni su se ovog ljeta već poprilično istrošili pojačavajući svoj vezni red.

Teren oko Mbappea ujedno je počeo ispitivati i Chelsea. Njima je pak otegotna okolnost što ne igraju niti jedno europsko natjecanje zbog katastrofalnog plasmana prošle godine.