Britanskapremijerka Theresa May priprema se odgoditi drugo glasovanje parlamenta o njezinom sporazumu o Brexitu na kraj veljače, prenose novine Telegraph.

Dužnosnik njezinog ureda odgovoran za prisutnost zastupnika u parlamentu u utorak je na sastanku vlade rekao kako se glasovanje neće održati idući tjedan, kao što je bilo očekivano, jer May neće uspjeti na vrijeme ispregovarati promjene sporazuma koji je postigla s Bruxellesom, stoji u izvještaju britanskog medija, bez navođenja izvora.

Britanski zastupnici prošli su mjesec odbacili originalan dogovor premijerke i EU-a o izlasku Velike Britanije iz tog saveza, te su od May zatražili da ga izmijeni.

No EU odbija dati novu ponudu, ponovio je u srijedu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, a na to je ranije upozorio i glavni pregovarač EU-a Michel Barnier.

Glasovanje o novom sporazumu sada se planira za tjedan koji počinje 25. veljače, samo mjesec dana prije 29. ožujka, datuma određenog za službeni izlazak.

May u četvrtak putuje u Bruxelles kako bi europskim čelnicima poručila da moraju prihvatiti pravno obvezujuće promjene dogovora oko irske granice ili će se morati suočiti s kaotičnim brexitom bez postignutog sporazuma.