Rimac Automobili, koja se smatra jednom od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, ima veliku novost. Na svojim službenim stranicama te društvenim mrežama objavili su prvi najavni video novog modela automobila koji planiraju predstaviti uskoro.

- Why play by the rules, when you can change the game (Zašto igrati po pravilima, kada možete promijeniti cijelu igru), stoji u video najavi, prenosi Jutarnji list.

Također se u objavi navodi da će sljedeća generacija hiperautomobila biti predstavljena uskoro, 6. ožujka na Sajmu automobila u Ženevi, jednom od najvećih u svijetu.

Komentari na Facebooku su raznoliki. Dok su neki pohvalili novi model, te poručili Lamborghiniju i Ferrariju da se čuvaju, neki su bili duhoviti pa su komentirali kako ne bi smio dati Richardu Hammondu da ga vozi.

Podsjetimo, Richard Hammond je početkom lipnja prošle godine gotovo poginuo u strašnoj nesreći kad je na snimanju serije ‘The Grand Tour’ izgubio kontrolu nad automobilom Rimac Concept One nakon što je prebrzo ušao u zavoj. S električnim je superautomobilom sletio s ceste, auto se zapalio, a Hammond je jedva izvukao živu glavu.

U listopadu prošle godine u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji list poduzetnik Mate Rimac najavio je kako planira raditi velike serije za velike proizvođače.

- Model C2 bit će predstavljen na sajmu u Ženevi, bit će limitiran na 150 komada, rekao je tada no nije želio otkriti detalje, tek šture informacije.

- Bit će iznad ovoga što smo radili dosad, još luđe, ali isto tako očekujte tehnički puno napredniji proizvod, dorađeniji. Planiramo ga homologirati za tržišta Sjedinjenih Država, Europe, Bliskog istoka… Kada smo radili prvi Concept_One, bilo nas je pet. Sada je tu 250 ljudi, rekao je Rimac u listopadu.

Inače, svetonedeljska tvrtka „Rimac automobili“ prema prošlogodišnjem izvješću o 50 najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe zauzela je visoko 10. mjesto čime je postala i najbolje rangiranom hrvatskom tvrtkom.