Ovog je tjedna odigran nižerazredni sicilijanski derbi između Vittorije i Paterna, a isti je morao biti ranije prekinut od strane suca zbog nasilja na tribinama, a potom i na travnjaku.

Glavni sudac utakmice nije imao izbora nego, zbog sigurnosti i velikog broja crvenih kartona koje je dotada podijelio, prekinuti susret i poslati nogometaše obje momčadi u svlačionicu. To se pokazalo kao pogreška, jer je u malenom i uskom tunelu izbila masovna tučnjava.

U jednom je trenutku u 'makljaži' sudjelovalo oko 10-ak nogometaša, a sve je prekinuto nakon što je jedan gostujući nogometaš s težim ozljedama završio na podu. Hitno je nakon toga prebačen u bolnicu, gdje su mu dijagnosticirali puknuće nekoliko rebara i nagnječenje prsnog koša, prenosi Gol.hr.

Talijanski mediji prenose da je tamošnji nogometni savez podijelio čak 59 utakmica suspenzije za obje momčadi! Vittoria, odnosno njezini igrači, je dobila 36 utakmica suspenzije, dok je Paterno dobio 23. Uz to, obje su momčadi za 'zelenim stolom' izgubile taj susret s 0:3, te moraju platiti po 600 eura novčane kazne.