Najmanje 30 osoba poginulo je u nedjelju u sukobu između policije i navijača nogometnog kluba Zamalek u Kairu , uoči utakmice prvenstva Egipta protiv momčadi ENPI.

Kao glavni razlog sukoba spominju se tisuće navijača koji su pokušali nasilno bez ulaznica ući na stadion na periferiji Kaira. U pokušaju da uspostavi red, policija je u jednom trenutku iskoristila i suzavac kada su navijači Zamaleka pokušali razvaliti sami ulaz na tribinu.
 

Ministarstvo unutarnjih poslova kao glavne krivce navodi upravo navijače.

- Uspinjali su se po ogradi. Desetak ih je ozlijeđeno u stampedu koji je uslijedio. Ljudi iz osiguranja su ih pokušali otjerati, ali su se navijači okupili u glavnoj ulici kraj stadiona, blokirali promet i zaustavili autobus s igračima. Nakon toga zapalili su policijski automobil - stoji u priopćenju ministarstva.S druge strane na službenoj faceebook stranici Ultras White Knightsa, inače najžešćih navijača Zamaleka, stoji kako su navijači bez ikakvog razloga zasuti suzavcem u trenutku kada su pokušali ući na stadion.

U tijeku je istraga, a egipatsko prvenstvo prekinuto je do daljnjeg.

Također valja napomenuti kako su prije tri godine u Port Saidu ubijene 74 osobe, uglavnom navijača Al-Alija, a oko 1.000 osoba je povrijeđeno u velikim neredima nakon utakmice protiv domaćeg kluba Al-Masri.