Maroko je prošao u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u utakmici protiv Španjolske. Briljirao je u raspucavanju jedanaesteraca vratar Bono, koji je obranio sva tri udarca Španjolcima.

Ukupno su Marokanci pobijedili 3:0 u raspucavanju, a za njih su zabijali Sabiri, Ziyech i Hakimi. Maroko u četvrtfinalu čeka bolja momčad iz susreta Portugala i Švicarske.

Utakmica je završila 0:0 nakon 120 minuta. Španjolci su od samog početka dominirali posjedom, dok je Maroko stao u niski blok i čekao priliku iz kontre. Uzdali su se Marokanci i u veliku podršku s tribina jer je njihovim navijača bilo puno više nego španjolskih.

Nismo u prvom dijelu vidjeli puno šansi. Marco Asensio je u 26. minuti pobjegao marokanskoj obrani koja je nakratko digla liniju prema centru. Alba mu je dao loptu u prostor, a napadač Španjolske stigao je do nje i pucao u vanjski dio mreže.

Najbolji trenutak za Maroko u prvom dijelu dogodio se u 43. minuti. Neugodni Boufal je prošao po lijevoj strani i ubacio na Aguerda, koji je glavom poslao loptu preko gola.

Bez golova u 120 minuta

U nastavku se još češće igralo na marokanskoj polovici travnjaka, ali osim upornih kratkih dodavanja s jedne na drugu stranu ništa konkretno nisu radili igrači Luisa Enriquea. Najbolju šansu imao je Dani Olmo u 95. minuti kada je vratar Maroka Bono zaustavio njegov ubačaj kojeg su svi propustili.

U produžecima je dodatno porastao pritisak Španjolaca, ali najbolju šansu, u 104. minuti, imao je Marokanac Cheddira čiji je slab udarac iz blizine obranio Unai Simon. U sudačkoj nadoknadi drugog produžetka španjolski je napadač Sarabia pogodio vratnicu.

Bono odveo Maroko u četvrtfinale

O pobjedniku se tako odlučivalo u udarcima s bijele točke gdje je odličan bio marokanski vratar Bono s dvije obrane. Zaustavio je udarce Solera i Busquetsa, dok je Sarabia pogodio vratnicu, ali je i tada Bono pogodio stranu.

Maroko će u subotu, s početkom u 16 sati, igrati četvrtfinalni susret protiv pobjednika dvoboja Portugala i Švicarske. Taj se, posljednji susret osmine finala, igra u utorak navečer s početkom u 20 sati.