Vahid Halilhodžić više nije izbornik marokanske nogometne reprezentacije na čijem je čelu proveo tri godine i odveo ju na Svjetsko prvenstvo u Katru koje će započeti za tri mjeseca, priopćili su u četvrtak iz Marokanskog nogometnog saveza.

"Kraljevski marokanski nogometni savez i francusko-bosanski trener dogovorili su prijateljski rastanak, zbog razmimoilaženja u stavovima oko primjerenog načina priprema 'Atlaskih lavova' za Svjetsko prvenstvo u Katru", stoji u službenom priopćenju.

Halilhodžić je na čelo reprezentacije došao u kolovozu 2019. i u 30 utakmica ostvario 20 pobjeda, uz sedam remija i tri poraza.

U svojoj bogatoj karijeri, nekadašnji nogometni reprezentativac Jugoslavije, a danas 70-godišnji trener vodio je reprezentacije Alžira, Japana i Obale Bjelokosti.

Sa svakom od reprezentacija koje je vodio je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je na najvećoj nogometnoj smotri vodio samo Alžir 2014. u Brazilu, gdje je iznenađujuće prošao skupinu i u osmini finala tek u produžetku (1-2) izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke.

Na klupskoj razini je od većih klubova trenirao Paris Saint-Germain, Nantes, Rennes, Lille, Trabzonspor i zagrebački Dinamo, piše Hina.

U Katru je trebao voditi reprezentaciju Maroka i protiv Hrvatske, ali čini se da mu je presudio sukob s velikom marokanskom zvijezdom Hakimom Ziyechom, kojeg je udaljio iz reprezentacije. Halilhodžićevim odlaskom s kormila reprezentacije, otvorena su vrata povratka za Ziyecha.

Osim s Hrvatskom, protiv koje će Marokanci igrati prvu utakmicu u skupini F 23. studenoga, ova sjevernoafrička reprezentacija će u grupnoj fazi igrati još protiv Belgije (27. studenoga) i Kanade (1. prosinca).