Predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača i izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš danas je boravila u radnoj posjeti Općinskom odboru Zajednice žena HDZ BiH Prozor – Rama.  Uz predsjednicu ZŽ Marinu Pendeš posjeti su nazočile predsjednica županijskog odbora ZŽ KKK HDZ BiH Zdenka Leženić, te članice Predsjedništva ZŽ KKK HDZ BiH Milica Pehar i Greta Kuna.

Teme radnog sastanka bile su nadolazeći lokalni izbori, te rad i aktivnosti Zajednice žena u Općini Prozor Rama.

U svojstvu domaćina sastanku su nazočili i predsjednik OO HDZ BiH Prozor Rama Josip Grubeša, kandidat HDZ BiH za načelnika Općine Prozor-Rama Ilija Petrović, kao i žene kandidatkinje liste HDZ BiH Prozor Rama za Općinsko vijeće.

U nastavku susreta predsjednica žena OO ZŽ KKK HDZ BiH Prozor Rama Ivka Krešo pozdravila je nazočne, te istaknula iznimno zadovoljstvo što u radu ove općinske organizacije i na predstojećim lokalnim izborima  imaju  podršku aktualne predsjednice ZŽ HDZ BIH Marine Pendeš.

Naglasila je važnost sudjelovanja na lokalnim izborima  i bitnu ulogu i zastupljenost  žena kako na lokalnim, tako i na višim razinama vlasti.
 

Kroz govore Ilije Petrovića (kandidata za načelnika Prozor- Rame) i Josipa Grubeše (nositelja liste za OV Prozor – Rame) istaknuta je bitna uloga žene kao neizostavnog temelja hrvatskog društva i obitelji, kao i vidljiva potreba i doprinos žena  ovom dinamičnom i zahtjevnom okruženju u političkom i profesionalnom smislu.

Predsjednica  Zajednice žena HDZ BIH Marina Pendeš zahvalila se na dobrodošlici, te u svom govoru istaknula važnost nadolazećih lokalnih izbora, iskazala punu podršku listi HDZ BiH Rama, a posebno podršku dala ženama na listi za Općinsko vijeće HDZ BiH Prozor Rama.

U svom govoru istaknula je  kako Rama uz kvalitetne ljude na listi i kandidata za načelnika  Iliju Petrovića ima prostora za napredak i mogućnost da se ova sredina učini mjestom u koje će se ljudi poželjeti vraćati. Posebno je naglasila osnaživanje političke uloge žene, da se one kao takve  u ovom okruženju osjećaju poželjno i da zajednički stvaraju nove vrijednosti.

Prisutni su zajedno sa predsjednicom Marinom Pendeš  položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježje svim poginulim hrvatskim braniteljimana sa područja Općine Prozor Rama.