Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon prospavane noći i poraza od Danske već se okreće sljedećem izazovu, a to je Island.

- Nisam toliko umoran, vidjet ćemo koliko je utakmica ostavila ostavila traga na dečkima, treba sad biti lukav i regenerirati ih, malo se dotaknuti taktike i složiti recept za Island, rekao je Horvat.

Dvoboj s Islandom igra se u ponedjeljak od 15.30 sati u Budimpešti.

- Nema puno vremena za tugovanje, sigurno da smo tužni jer smo izgubili i ostali bez mogućnosti borbe za polufinale. Znamo da je Island agresivna i borbena reprezentacija koja će tražiti da damo najbolje od nas. Vjerujem da ćemo moći ponoviti izdanje od jučer, rekao je izbornik pa dodao:

- Imaju jako dobru obranu, dobru u kontaktu, rade puno prekida pa onda iz obrane vuku prema naprijed. Većinu napada završavaju s desne strane.

Najbolji strijelac protiv Danske, Marino Marić još je jedanput ponovio da su ponosni na borbu i otpor koji su pružili svjetskim prvacima.

- Izgubili smo, nema razloga za veliku sreću, ali možemo reći da smo uzdignute glave otišli nakon meča s Danskom. Dali smo sve od sebe, zadnji atom snage, potrudili smo da to bude bolje, odlučili su detalji, pokušali smo se vratiti, ali oni su rutinirano odigrali 7 na 6. Napravili su demonstraciju te igre, dali smo sve, ali to je taj rukomet. Morate dati i 10 posto više da bi oštetili te Dance. Ostaje žal zbog rezultata, ali odigrali smo muški utakmicu, dobra je energija usprkos porazu, rekao je Marić.

Osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika.

- Island ima mlade igrače koji igraju po Bundesligi, igraju Ligu prvaka i sad su došli do izražaja. I taj njihov B sastav je jedna vrhunska ekipa. Uživaju i nemaju teret rezultata, vidjeli smo to kako je protiv Francuske izgledalo, zaključio je Marić.