Bomba iz Italije sinoć je odjeknula ljetnom tržnicom nogometaša: ugledni izvori i mediji raspisali su se o tome da je Inter otvorio pregovore sa zastupnicima Luke Modrića.

Dodali su da legenda Reala nema ništa protiv da nakon šest godina u Madridu i mjesec prije 33. rođendana, zadnji izazov i ugovor karijere odradi u Milanu.

S obzirom na to da su vijest lansirali inače pouzdani izvori, Gazzetta dello Sport i guru mercata Gianluca Di Marzio, to je izazvalo paniku među navijačima Reala. Nikako im se ne sviđa da u mjesec dana ostanu bez dva najbolja igrača momčadi koja je u zadnjih pet godina četiri puta osvojila Ligu prvaka, odnosno da Modrić krene Ronaldovim stopama u Italiju.

Zato je morala reagirati Marca. Najčitaniji španjolski dnevni list i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu ne skriva da je "Realov fanzin" i stao je u obranu kluba.

Oko jedan sat u noći objavio je tekst koji potpisuje "Redakcija Marce". Ovaj praktički proglas Reala naslovljen je "Interov nemogući san je Luka Modrić".

Marca navodi: "Talijani su se u želji da se u Seriju A vrate dobra stara vremena i koristeći zanos nastao nakon Ronaldovog dolaska u Juventus, raspisali kako je Inter počeo pregovore s Modrićem."

Zatim poručuje Interu i interistima: "Ali istina je da ni Real ni hrvatski igrač ne pomišljaju na prekid njihove plodne veze, tako da se Interov san čini nemogućim. Najbolji igrač SP-a nakon tog natjecanja poručio je da do odlaska u mirovinu želi igrati za Real, koji nikada ne bi pristao na pregovore oko njegove prodaje."

Marca čita i Modrićeve misli: "U stvari, jedino o čemu Modrić trenutno razmišlja jest kako osvojiti novi u nizu trofeja s Realom, kada 15. kolovoza bude u Tallinu igrao protiv Atletica za europski Superkup."