Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 4:2 nakon produžetaka u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu te tako izborila nedjeljno finale protiv pobjednika utakmice Italije i Španjolske. Drama u Nizozemskoj glavna je tema svjetskih sportskih medija. Španjolska Marca uvijek se divi legendi Reala, ali bila je posebno nadahnuta nakon sjajne partije Luke Modrića:

"Ako ti Luka kaže da se digneš kad gubiš, to napraviš. Ako on u 93. minuti pritišće Frenkieja De Jonga, pritišćeš ga i ti. Ako u 116. minuti zabije penal za finale, padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske. Dalićevi igrači preživjeli su 120 minuta rata", piše Marca u tekstu pod naslovom "Modriću nema kraja".

BBC se divi Hrvatskoj: "Iako je to samo Liga nacija, ova hrvatska generacija stvarno zaslužuje osvojiti zlato, pa makar u tom natjecanju. Hrvati su nevjerojatni u zadnjih osam godina za zemlju od samo tri milijuna stanovnika. Lako je zaboraviti da je broj stanovnika Hrvatske manji nego Irske, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu i sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija." Njemački Bild o utakmici piše pod naslovom: "Hrvatska je pobijedila u krvavom krimi-trileru".