Službenici su objavili da je bivši učenik škole u Kini ubio devetero učenika nožem kako bi se osvetio za zlostavljanje koje je u toj školi doživio, piše BBC.
 
Osumnjičeni je uhićen nakon napada, a policija je objavila da ima 28 godina i preziva se Zhao. Prema prvim procjenama, službenici smatraju da je motiv napada bila osveta za zlostavljanje koje je doživio u trećoj godini pohađanja škole, u dobi od 13 i 14 godina.

Policija je također objavila da je ubijeno sedam djevojčica i dva dječaka. Lokalne vlasti izjavile su da je do napada došlo u petak oko 18:10 sati, a desetero ozlijeđene djece je na liječenju u bolnici.
 
Službenici nisu objavili dob žrtava, ali smatra se da su djeca imala između 12 i 15 godina.
 
Kina je u proteklim godinama imala niz smrtonosnih napada nožem. U veljači je muškarac naoružan nožem u shopping centru u Pekingu ubio jednu ženu, a 12 ljudi je ozlijedio, a lani je muškarac kuhinjskim nožem ubio dvije i ranio devet osoba u trgovini u Shenzenu, na jugu zemlje.
 
U siječnju 2017., također kuhinjskim nožem, ranjeno je 11 djece u vrtiću u autonomnoj pokrajini Guangxi Zhuangu, na jugu Kine.