Zdravku Mamiću je odlukom Županijskog suda u Zagrebu danas vraćeno oko četiri milijuna maraka kaucije (14 milijuna kuna), a ukinuta mu je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima te obavljanje čelnih funkcija u Dinamu.

Kako su danas javili hrvatski mediji, Mamićevi odvjetnici ocijenili su kako u ovoj fazi istrage više nema razloga da njihov klijent milijunskom kaucijom garantira da neće ometati postupak ili ponavljati slična nedjela.

Riječ je o istrazi što se protiv Mamića i ostalih vodi zbog izvlačenja gotovo 70 milijuna maraka (270 milijuna kuna) iz Dinama, preko lažnih faktura za usluge u transferima igrača.

Gotovo svi svjedoci su ispitani, a Mamić je podnio ostavku na čelnu dužnost u Dinamu, zbog čega, prema stavu obrane, više ne postoje razlozi zbog kojih bi rješenje o određivanju istražnog zatvora, što je zamijenjeno kaucijom od 14 milijuna kuna za boravak na slobodi, trebalo i dalje biti na snazi. Ovo rješenje doneseno je još početkom prosinca 2015. godine.

Sud je prihvatio argumente Mamićevih novih odvjetnika Mate Matića i Dubravke Krklec.

USKOK još ima pravo žalbe na ovu odluku suda, tako da će Dinamov savjetnik, uloga koju trenutno Mamić obavlja, još neko vrijeme čekati pravomoćnost rješenja.

Ukoliko žalba USKOK-a ne bude prihvaćena, Mamiću će biti vraćeno 14 milijuna kuna kaucije, od kojih je nešto manje od pola u gotovini, a ostatak u vrijednim nekretninama.