Ova je mjera Mamiću izrečena na zahtjev splitske Policijske uprave, a na temelju Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na ovu mjeru Mamić se ima pravo žaliti u roku od tri dana Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu po primitku rješenja koje mu je danas splitski Prekršajni sud poslao poštom, pojašnjeno je na Prekršajnom sudu.

Ovom odlukom Mamiću se u idućih devet mjeseci zabranjuje dolazak na splitske stadione Poljud i Park mladeži na svaku utakmicu koju na tim stadionima budu igrali nogometni klubovi Hajduk i Split ili hrvatska nogometna reprezentacija.

Prije bilo koje utakmice u tom razdoblju na ta dva splitska stadiona Mamić će se morati javiti policijskoj postaji u Zagrebu i izvjestiti policiju gdje će boraviti u vrijeme dok se igraju nogometne utakmice na Poljudu ili Parku mladeži. U slučaju da Mamić ne bude postupao sukladno odluci splitskog Prekršajnog suda prijeti mu novčana kazna između 5 i 25 tisuća kuna ili zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

Mamić se na derbi utakmici Hajduk-Dinamo na Poljudu 22. ožujka prvo verbalno sukobio s dijelom navijača Hajduka, a zatim i fizički s bivšim nogometašem tog kluba Ivom Bagom.