Povodom Dana OŠ Veselka Tenžere Uzdol, učenici i djelatnici organizirali su edukativno-rekreativni izlet. U jutarnjim satima krenuli su prema Tomislavgradu. Prva točka odredišta bila je crkva Sv. Nikole Tavelića i Franjevački muzej „Fra Jozo Križić“. Tu su nas srdačno dočekali kustosi muzeja koji su nas proveli kroz različite zbirke muzeja, kao što su npr. Zbirka gospodarstva i domaćinstva, Etnografska zbirka, Arheološka i numizmatička zbirka, a učenike se najviše dojmila Afrička zbirka koja je skupljena zahvaljujući našim misionarima u afričkim zemljama.

Svoj put nastavili su do Etno sela Grabovica, glavnog odredišta izleta. U ugodnom ambijentu uz jedno od najvećih vještačkih jezera u Europi, učenici su uživali u blagodatima prirode i svega onog što nudi ovo Etno selo.

Učenici su iskoristili sadržaj Eco sela Grabovica, te najviše vremena proveli u mini zoološkom vrtu, sportskim terenima, jahanju na konjima.

Poučno je bilo slušati i o Gromili, starom ilirskom groblju, a na križevima u tom groblju mogli su vidjeti obrise hrvatske ćirilice. Na ovom lokalitetu su i čuveni drevni hrastovi za koje se veže ljubavna legenda. Nakon igre i razgledavanja, uslijedio je ručak.

Okrijepivši i dušu i tijelo, vratili su se iz Etno sela. Nezaobilazan je bio i odlazak u trgovački centar Prodeks. Vrijeme je bilo ugodno svježe, no planirani posjet Divinom domu na Zahumu je, nažalost, omela kiša.

Našim domaćinima u Tomislavgradu zahvaljujemo na gostoprimstvu.

OŠ Veselka Tenžere Uzdol