Špica je turističkog ljeta pa je i treći srpanjski vikend u znaku pojačanog prometa na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama, bez većih zastoja i ograničenja, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima.

Na cesti Makarska-Vrgorac nema značajnijeg povećanja prometa dok je na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet pojačan i odvija bez zastoja i ograničenja.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska-Sumartin u dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi bio je popunjen, a dio putnika i vozila ostao je čekati za preostale dvije plovidbe, u 18 sati za kada je ostalo tek jedno slobodno mjesto ili 21 sat za koju plovidbu ima samo 15 slobodnih mjesta, doznaje se u poslovnici riječke Jadrolinije.

S Brača prema Makarskoj u dvije dopodnevne i dvije poslijepodnevne plovidbe trajekt je bio popunjen, a 20-ak slobodnih mjesta za vozila ostalo je za plovidbu iz Sumartina u 20 sati.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol vremena, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu je do sat vremena.

Inače, u Makarskoj danas boravi više od 10,5 tisuća turista što je znatno više nego lani, odnosno 80 posto u odnosu na isto vrijeme 2019., rekordne turističke godine. Najbrojniji su Poljaci, Česi, gosti iz BiH i Nijemci.

Dobra popunjenost smještajnih kapaciteta, kako hotelskih tako kuća za odmor i obiteljskog smještaja bilježi se i u ostalim mjestima na Makarskom primorju.