"Bio je to vrlo dirljiv trenutak. Majka i kćer ga sigurno neće nikad zaboraviti", kazao je policijska inspektorica koja je djevojčicu dopratila do majke.

Kako su objavili svjetski mediji, 4-godišnja izbjeglica stigla je u Italiju sama bez majke iz Sjeverne Afrike prije pet mjeseci. Razdvojile su se kada ju je majka ostavila kod prijateljice u Tunisu te se vratila kući po stvari, no prijateljica je s djevojčicom već otišla za Italiju.  

Putem su se i razdvojile pa je djevojčica ostala izgubljena i sama. Spašena je na moru, a srećom jedna ju je starija djevojčica prepoznala na fotografiji pa je policija mogla započeti potragu za majkom.

"Sve bih učinila da je nađem", rekla je majka talijanskim novinarima. La Repubblica piše i da je skoro poginula kada je iz Tunisa htjela stići do Italije. Spasili su je iz mora nakon što se čamac u kojem je bila prevrnuo. Nedugo nakon toga policija i ljudi iz Lampeduse su je našli i obavijestili je da su našli i njenu kćer.

Policija se nadala kako će se majka i kćer sastati već za Božić, nažalost procedura oko izdavanja nove putovnice potrajala je sve dosad.