Nakon šest dana provedenih na Pedijatriji dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", ostavljeni dvomjesečni dječak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. siječnja, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stupnjeva ostavila u košari na otvorenom, u ulazu između zgrada naselja Sajmište u Derventi, piše Avaz.

  Direktorica derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa djeteta i tajnosti podataka, nije mogla otkriti tko će se brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu. 

- Sve je odrađeno u najboljem interesu djeteta. Ostali organi vode postupke. Što će se dalje događati u odnosu na majku, to nije naša domena.

Važno je da je dijete zbrinuto - rekla je Popović, potvrdivši kako beba nije vraćena majci, ali je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom. Dvomjesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se neimaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a nakon samo dva sata uspjela je pronaći i identificirati odbjeglu majku.  Okružno javno tužiteljstvo je njen postupak kvalificiralo kao kazneno djelo napuštanja djeteta, zbog čega joj prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.