Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je prokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

"Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio da dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane", istakao je Lukač.

On je naglasio da dugo poznaje Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

"Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protuzakonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića - zašto rade na štetu Republike Srpske", naveo je Lukač za ATV, prenosi Srna.

On je dodao i da MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje federalne ili županijske granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

"Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a Republike Srpske su prisutni u zajedničkim ophodnjama, zajedno sa Graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske", podsjetio je ministar Lukač.