Nakon prelaska Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus, u Italiji se sve češće govori o tome kako je moguće ponovno ''spajanje" velikih rivala - Ronalda i Messija - u Serie A.

Pritom se Inter Milano smatra potencijalnom destinacijom za slavnog Argentinca. Naravno, prelazak Messija iz Barcelone u Inter vrlo je kompliciran projekt, a toga su svjesni svi. Međutim, analitičari kažu: Zar nije i odlazak Ronalda iz Reala izgledao kao nemoguća misija?

I jedan bivši igrač Intera, koji se sada radi za kinesku tvrtku Jiangsu Suning (koja je suvlasnik Nerazzurra), kaže kako talijanska strana ima dovoljno "financijskih mišića" da ostvari taj san.

Govoreći za Gazzetta dello Sport, bivši talijansko-brazilski igrač Éder kazao je kako iznutra stekao Suningov osjećaj za velike stvari.

"Imaju sve što je potrebno da podignu Inter na visine pravog carstva", kaže Éder.

“Inter Milano je sada kao obitelj za Suning, a obitelj im znači sve. Kada su kupili Inter, tvrdili su određene stvari, a sada rade upravo ono što su rekli da hoće. Govorili su o rastu, ne obećavajući odmah naslov Serie A, Ligu prvaka ili Messija. Suning može ostvariti bilo kakav Interov san, a to uključuje i potpisivanje Messija ako to žele".

Éder je dodao kako vjeruje da je porezna situacija u Španjolskoj imala ulogu u odluci Cristiana Ronalda da se preseli u Italiju i da bi moglo utjecati i na druge.

Poznato je da su Messi i njegov otac imali identične probleme s poreznim vlastima poput onih Ronaldovih.

Uzimajući u obzir činjenicu da je na udaru poreznih vlasti bio i Luka Modrić, koji još uvijek nije došao do kraja svih zavrzlama s njima, jasno je da primjer Ronalda može biti okidač i Luki i Lionelu. A obojicu se dovodi u vezu s Interom. Vjerojatno bi to bio jedan od najuzbudljivijih nogometaških parova u jednome klubu.