Dva dana nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je da Luis Enrique više nije izbornik španjolske reprezentacije.

"RFEF zahvaljujue Luis Enriqueu i njegovom stručnom stožeru na radu s nacionalnom momčadi u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvješće predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina", objavio je RFEF.

Enrique je vodio Španjolsku od srpnja 2018. godine, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ugovor mu je isticao na kraju ove godine.

"Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURA davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivim stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost. Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega saveza koji će mu uvijek biti dom", objavio je RFEF.