Lucija Šarčević je u finalu showa "Supertalent" izvela hit grupe Bijelo dugme "Ružica si bila".

Lucija Šarčević svojim je glasom očarala sve u finalu showu "Supertalent" u kojem je izvela legendarnu pjesmu "Ružica si bila" Bijelog dugmeta.

No prije finala, prisjetila se polufinalnog nastupa.

"Kad sam sjela za klavir, nisam ništa vidjela oko sebe, umirila sam se, ušla sam u svoju dubinu, rekla sam samoj sebi potrudi se Lucija, možda je ovo tvoj zadnji nastup tu. Boginja glazbe za mene zvuči malo previše. Moram popiti kavu s Gibonnijem da se dogovorimo tko će dalje izvoditi ovu pjesmu, on ili ja. Prolazak u finale mi je vanserijski, konkurencija je velika, ali s ljubavlju radim to što radim", priznala je Lucija prije finalnog nastupa.
 


Pred publikom i žirijem otpjevala je pjesmu "Ružica si bila'', a Martina je njezin nastup doživjela posebno emotivno i na rubu suza.

"Ja sam slab na tebe i tvoje pjevanje, strašno mi se sviđa kako prenosiš misao teksta koji pjevaš", priznao joj Janko Popović Volarić nakon nastupa.

"Izbor pjesme je stvar osobnog umjetničkog trenutka, ideje koju želiš prezentirati, a mislim da si se večeras malo borila s vokalom i malo ispala iz onog što inače daješ. Ali sve u svemu uspjela si nas začarati i odvesti u taj svoj svijet", poručila joj je Martina Tomčić.

"Izvrsna si bla, u to nema sumnje, u glasu sam uživao", zaključio je Davor Bilman.

"Pjevat znaš, to smo se uvjerili, a izbor pjesme je bio genijalan. To je ono što ti jesi i ti tako trebaš nastupati", savjetovala joj je Maja Šuput.

Lucija je u polufinalu "Supertalenta" izvela Gibonnijevu baladu "Libar" u vlastitom aranžmanu, a na audiciji je sve raznježila svojom izvedbom pjesme "Žute dunje" koju je i odsvirala na gitari.

Maja Šuput se tada rasplakala, Martina Tomčić ju je nazvala boginjom glazbe, Janko Popović Volarić je ostao bez teksta, a uspjela je dirnuti i Davora Bilmana koji joj je rekao da je božanstvena.

Lucija inače dolazi iz sela Rumboci kod Prozor Rame u BiH, a tamo vodi crkveni zbor i potpredsjednica je Franjevačke mladeži. Za nju je vjera nešto posebno. Vidi druge kojima je vjera samo formalnost i to ju jako žalosti, a na misi se i zaljubila u klavir pa je odlučila ići na privatne sate.

Sada uz klavir, svira gitaru i ukulele, a pjeva i u vokalnoj skupini na vjenčanjima već tri godine. Kaže kako joj klavir budi veće emocije, a gitara joj je više za društvo. Ukulele je dobila na poklon i naučila svirati za svega 15 minuta, jer je već znala svirati gitaru. Željela bi još naučiti svirati flautu i tamburicu kad nađe vremena.