Dva Hrvata s jedne, jedan s druge strane - Luka Modrić i Mateo Kovačić odmjerili su snage protiv Dejana Lovrena u finalu Lige prvaka na kijevskom Olimpijskom stadionu. Dva su na kraju nadjačala jednoga premda onaj najmlađi niti nije ulazio u igru. No, Mateo Kovačić pokazao je kakva je ljudska veličina nakon što su fotografi obilježili trenutak koji je obišao nogometni svijet, pišu 24sata.hr.

Dejan Lovren odigrao je odličnu utakmicu kao i Luka Modrić. Naši reprezentativci predvodili su svoje momčadi i dobili najviše ocjene u subotnjem finalu. Modrić je standardno bio pokretač Realova napada, neiscrpan motor koji je djelovao u oba smjera dok je Lovren strpao Cristiana Ronalda u džep. Stoper Liverpoola s razlogom je bio razočaran te je po završetku utakmice zaplakao.

Prvi ga je došao utješiti Mateo Kovačić. Nekadašnji članovi Dinama podijelili su trenutak ispunjen tugom s jedne i srećom s druge strane.

Luka i Dejan, koji je asistirao za gol, bili su među boljim igračima finala, nitko od njih nije napravio neku pogrešku. Lijepa je slika bila nakon završetka utakmice kada Mateo Kovačić tješi uplakanog Lovrena - rekao je za Večernji list nakon utakmice izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Obojica će nastupati na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji stoga će imati priliku za zajedničke pobjede i nove lijepe trenutke. Nadamo se da će biti što manje suza i što više razloga za smijeh i slavlje, donose 24sata.hr.