Britanska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za ubojstvo nakon što su u dvorištu kuće u sjevernom dijelu Londona pronašli obezglavljenu ženu, javlja Sky News.

Sat vremena ranije policija je dobila dojavu da je nepoznata osoba izbola drugu, a po dolasku na mjesto zločina zatekli su neidentificiranog muškarca u bijegu.

Ubrzo su ga uhvatili i svladali elektrošokerom.

Jedan policajac je tom prilikom ozlijeđen. Vjeruje se da mu je slomljeno zapešće. Nije poznato koje je oružje počinitelj koristio.

- Napad se dogodio usred bijela dana u rezidencijalnoj četvrti. Shvaćamo zabrinutost lokalnog stanovništva, ali uvjeravamo sve da nitko drugi nije upleten u ubojstvo. Iako je još uvijek prerano špekulirati o motivu ovog brutalnog zločina, sa sigurnošću možemo ustvrditi da se ne radi o terorističkom činu - kazali su istražitelji.

U ovom trenutku provode se forenzički izvidi na mjestu zločina.

Britanija je nedavno pojačala alarm zbog mogućih terorističkih napada nakon što su džihadisti objavili snimku odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Foleyju. Isto su kasnije učinili i sa Stevenom Sotloffom, a pritom su zaprijetili dekapitacijom Britanca Davida Hainesa, koji je u braku s hrvatskom državljankom iz Siska.
 


jutarnji.hr