Na staricu u mjestu Vitina pao je plinski spremnik te ju usmrtio, objavljeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu priopćenje o prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak ujutro.

Kako navodi spomenuto tužiteljstvo, 29. kolovoza u jutarnjim satima  PU Ljubuški je obavijestila dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da se u mjestu Vitna, Ljubuški, na dijelu magistralne ceste M-6 dogodila prometna nezgoda tijekom prijevoza praznih spremnika za tekući plin motornim vozilom marke Damler-Benz kojim je upravljao Z.P. rođen 1971. godine) kada je došlo do pada jednog od spremnika za plin na nogostup kojim se u tom trenutku kretala osoba F.Z. (rođena 1949. godine) koju je isti spremnik udario i odbacio u kanal pored kolnika, posljedicom čega je ista uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja.

''Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje zajedno sa vještakom prometne struke  i zamjenikom glavnog županijskog tužitelja te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na licu mjesta radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminule po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija. U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka prometne nezgode'', navela je viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću  Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević. 

Bljesak.info