Osječka kompanija Elektromodul Osijek je jednom stanovniku Livna na kućnu adresu poslala kaznu zbog neplaćenog parkinga u Osijeku. I u tome ne bi bilo ništa čudno, da ta kazna nije bila na srpskom jeziku, a dug se morao uplatiti kompaniji Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany.   

''Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što trebam platiti nekoj inostranoj banci, sve je na obavještenju na kojem stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku'', rekao je R.K., prenosi Dnevni avaz.

Dodao je da je znao kako nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da je riječ o prevari.   

Ali, nije je bilo. Direktorica Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta kompanija zaključila ugovor s kompanijom EPC, čije je sjedište zaista u Londonu, a za osječku kompaniju saznaje vlasnike vozila u drugim državama i šalje obavještenja o dugovanju.

''Nije nikakva prevara, no znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a prije je prijevod išao odvjetniku i to greškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno'', kazala je Kocelj. - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/automoto/flash/policajci-u-dubaiju-vozit-ce-motocikl-koji-leti/215330