Očajna večer najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Najzvučnija utakmica osmine Lige prvaka završila je razočaravajućim rezultatom. Liverpool i Bayern Munchen su na Anfieldu odigrali 0:0.

U 16. minuti Liverpool je zaprijetio preko Manea, ali senegalski napadač puca pored gola. Već u idućem napadu se i Bayern našao u dobroj situaciji. Nakon pogreške Liverpoolove obrane Coman je došao do lopte i zatresao vanjsku stranu mreže.

To je bila i posljednja veća prilika Bavaraca jer je engleska momčad u nastavku preuzela inicijativu. Salah je imao priliku kada je Alaba loše procijenio let lopte, ali Egipćanin glavom puca pored gola.

Najbolja prilika na susretu se dogodila u 33. minuti. Maneu se odbila lopta na nekih 7 metara, a Senegalac neometan iz okreta također puca pored gola.

Sedam minuta kasnije Salah i Firmino su s odličnom kombinacijom u priliku izbacili Matipa koji s 5 metara puca pored gola.

Iako je Bayern bolje otvorio susret i bio bolji nekih 20-ak minuta, Liverpoolu je pripao ostatak prvog poluvremena. Momčad Jurgena Kloppa je imala više od igre, ali mrežu  Manuela Neuera nisu uspjeli zatresti.

U drugom poluvremenu gledali smo lošiji nogomet, Liverpool je imao posjed lopte, stvorili nekoliko prilika, ali one ni izbliza nisu bile dobre kao u prvom poluvremenu. Niko Kovač je odličnom taktikom zaustavio Redse, ali su se Bavarci više opredjelili za defenzivu i mirniju igru.

Tek u 85. minuti domaćini su na muke stavili Neuera, ali njemački vratar je pokazao klasu i izbio loptu u korner.

Na kraju je završilo 0:0 i to je rezultat kojim obje momčadi mogu biti zadovoljne uoči uzvrata na Allianz Areni.

I druga utakmica večeri osmine finala Lige prvaka između Lyona i Barcelone završila je također 0:0. Očajna večer najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.