Nakon što je sredinom tjedna ispao iz Lige prvaka, Paris Saint-Germain iskalio se na Metzu pobijedivši s 5:0 u susretu 29. kola francuskog prvenstva.

Lider Le Championnata već je nakon prvog poluvremena vodio s 4:0, a potom u nastavku samo potvrdio uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Thomas Meunier (5′), Christopher Nkunku (20′, 28′), Kylian Mbappé (45′ + 1′) i Thiago Silva (82′).

U subotu je odigrano još pet susreta. Četiri su završila bez pobjednika, a jedino je Nantes slavio protiv Troyesa. Pogodak odluke zabio je Emiliano Sala u 86. minuti.

Bordeaux i Angers odigrali su bez golova. Mateo Pavlović odigrao je cijeli susret za Angers.

Lille i Montpellier odigrali su 1:1, a identičnim su rezultatom završili i okršaji Rennesa i St. Etiennea te Dijona i Amiensa. Vrijedi spomenuti kako je po svršetku međusobnog okršaja Lillea i Montpelliera više stotina Lilleovih nezadovoljnih navijača uletjelo u teren kako bi postrojili svoje miljenike.

U tekućoj godini Lille je ubilježio tek dvije prvenstvene pobjede. Uz utakmicu više, jedan je bod udaljen od sigurnosne zone. Međutim, Lilleovi su navijači prepuni skepse i sumnjaju kako se igrači odviše i ne zalažu kako bi klub opstao u prvoligaškom društvu.

U petak je Monaco s 3:1 pobijedio Strasbourg. Sutra su na rasporedu ogledi Guingampa i Nice, Lyon i Caena te Toulousea i Marseillea Paris Saint-Germain vodi na ljestvici sa 77 bodova, Monaco na drugom mjestu ima 63 boda, a treći je Marseille s 56 bodova i utakmicom manje.