U jeku trećeg vala pandemije koronavirusa koji je zahvatio BiH, ali i cijeli svijet ipak stižu pozitivne i ohrabrujuće vijesti gdje su protagonisti hrabri građani i vrhunski liječnici kojih u BiH itekako ima. 

Tako su svoju stručnost u Hrvatskoj bolnici doktora fra Mate Nikolića potvrdili porodivši prije nekoliko dana trudnicu u 41. tjednu trudnoće kojoj je uoči rutinskog pregleda konstatirana zaraza koronavirusom te je odmah stručno osoblje bolnice u Novoj Biloj postupilo prema posebnim protokolima formiravši plan i tim poroda zaražene trudnice. 

Tim liječnika i medicinskog osoblja na čelu s dr. Raosom uspješno je proveo porod operativnim zahvatom uz mjere opreza i zaštite koji je trajao oko dva sata, a na svijet  došla zdrava djevojčica kod koje kasnijim analizama nije utvrđena zaraza koronavirusom. 

„Prije svega sve pohvale djelatnicima naše bolnice u Novoj Biloj. Uz njih, kao brižnom i stručnom osoblju kao pacijentica sam se osjećala izuzetno sigurno i niti jednom nisam dvojila kako će priča imati sretan završetak“, kazala je Vitežanka Nataša Križanović koja je na svijet donijela malenu Luciju, a već su otpuštene na kućni oporavak.