Liječnici Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održali su u ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja te potvrdili da ne odustaju od generalnog štrajka, koji bi trebao početi 23. siječnjaa.

Predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ Kristina Bevanda kazala je Feni kako od Vlade HNK do sada nisu dobili služben odgovor u vezi datuma početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru te da su neslužbeno saznali da će se Vlada o sindikalnim zahtjevima očitovati do 23. siječnja.

''Od Vlade HNŽ službeno nismo dobili ništa što bi nas zadovoljilo, odnosno što bi bio razlog prekidanja procedure generalnog štrajka'', istaknula je Bevanda.

Podsjećamo, na Skupštini Sindikata, koja je održana 3. siječnja, odlučeno je da se pokrene procedura stupanja u generalni štrajk, ako županijska Vlada u sljedećih pet dana, računajući od 3. siječnja, ne objavi datum početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Od Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Bljesak.info