U svim zdravstvenim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) danas bi trebao početi generalni štrajk, najavljeno je ranije nakon što je Skupština sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ jednoglasno donijela tu odluku.
 
Generalni štrajk bi trebao trajati do početka pregovora o novom Kolektivnom ugovoru koje je resorno županijsko ministarstvo najavilo za 26. veljače.

Glavni razlog za štrajk je, kao su naveli iz Skupštine sindikata doktora medicine i stomatologije po donošenju odluke još 30. siječnja, je neshvatljiv odnos Vlade HNK prema liječnicima u Hercegovini.

Liječnici u Hercegovini imaju samo jedan zahtjev, a to je hitno otpočinjanje pregovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije HNŽ, koji će se, kako kažu, voditi na uzajamnom povjerenju i dobroj volji, i koji će rezultirati potpisivanjem Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kako je to već ranije urađeno u ostalim županijama, odnosno na području Federacije BiH.

Liječnici traže i povećanje satnice sa 2 na 2,6 KM, te povećanje koeficijenta za 1,2 za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Najavljeno je da će generalni štrajk početi s početkom radnog vremena.