Protekle su nedjelje članovi udruženja studenata medicine LC BoHeMSA Mostar u sklopu projekta "Village – pomoć udaljenim selima'', posjetili selo Gračac u općini Prozor-Rama.

Ispred Udruženja, Gračac su posjetila tri doktora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i to doktor obiteljske medicine Senada Vujica, doktor internist Josip Petrović i doktor opće prakse Dino Markota te osam studenata Medicinskog fakulteta Mostar.

Svrha posjete je bila osigurati besplatan liječnički pregled svim stanovnicima tog mjesta, te izdavati lijek koji su liječnici propisali. Studenti medicine su mjerili šećer u krvi i krvni tlak te davali savjete mještanima.

Pregledi su održavani u crkvenoj dvorani Gračac, a pregledano je 60-tak stanovnika sela. Cijela akcija je trajala od 11.30 do 14 sati.

Iz BoHeMSA-e ističu kako je projekt uspješno završio na obostrano zadovoljstvo mještana, liječnika i studenata medicine. Pokrovitelji projekta su Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Posebno se moramo zahvaliti fra Mati Topiću što nam je izašao u susret, osigurao nam dvoranu i toplo nas dočekao, te gospodinu Juri Džalto koji nam je bio na raspolaganju, istaknuli su iz udruženja studenata medicine LC BoHeMSA Mostar.