Ted Ligety je obranio naslov svjetskog veleslalomskog prvaka. Pobijedio je ispred Marcela Hirschera koji je zaostao 45 stotinki i Alexisa Pinturaulta koji je zaostao 88 stotinki. Filip Zubčić našao se na završnom 16. mjestu.

Ted Ligety vrlo dobrom prvom vožnjom uz jednu grešku i daleko najboljom drugom vožnjom došao je do novoga zlata u veleslalomu. Uz vrlo dobar gornji dio staze, prenio je brzinu u srednji dio i izvrsnom završnicom stavio je šlag na tortu svoje druge vožnje. Veliki kamen skinut je s njegovih leđa i uspio je obraniti svoje posljednje zlato iz Schladminga.

Marcel Hirscher bio je najbolji u prvoj vožnji i imao vrlo dobro treće vrijeme druge vožnje, ali protiv fenomenalne druge vožnje Teda Ligetyja nije mogao. I u drugoj vožnji riskirao je koliko je mogao, nije imao gotovo nikakvih pogrešaka i to je na kraju bilo dovoljno za srebrnu medalju, piše Sportnet.

Alexis Pinturault nakon prve vožnje bio je na diobi trećeg mjesta i uspio je to obraniti u drugoj vožnji. Skijao je solidno, možda malo rezervirano i uz par grešaka na strmini Golden Eagle skoka te gubitkom snage u donjem dijelu staze došao je do bronce.

Od hrvatskih predstavnika Filip Zubčić je završio na 16. mjestu. Nakon vrlo dobre prve vožnje i 13. mjesta, u drugoj je imao manjih problema i nije uspio prenijeti brzinu u ravni dio staze, ali na kraju može biti zadovoljan 16. mjestom, ali nažalost za jednu stotinku ostao je bez WCSL bodova, no s optimizmom može gledati na slalomsku utrku u nedjelju. Elias Kolega završio je na 42. mjestu, a William Vukelić na završnom 45. mjestu. Sebastian Brigović nije završio prvu vožnju.

Među nezadovoljnima sigurno mogu biti Roberto Nani i Felix Neureuther koji su bili drugi i treći nakon prve vožnje. Njih dvojica nisu uspjela izvesti drugu vožnju na toj razini i svaki uz par grešaka na kraju završili Neureuther na četvrtom mjestu, a Nani na šestom mjestu. Tu su još i Thomas Fanara koji je nakon najboljih prolaza u gornjem dijelu prve vožnje morao odustati te veteran Benjamin Raich koji je odustao u prvoj vožnji i kojem je ovo vrlo vjerojatno zadnje Svjetsko prvenstvo.

Dnevnik.ba