Trgovci vrlo često ističu razičite cijene u kontinentalnom dijelu Hrvatske od onih na Jadranu. Preciznije, trgovine na Jadranu obično su znatno skuplje. Zato je Lidl očito krenuo u kampanju kojom napada one najjače. Naravno, riječ je o Konzumu.

- Lidl posluje poštujući načelo da za cijelu Hrvatsku vrijedi jedna cijena. To znači da u svim našim trgovinama u Hrvatskoj kupci mogu kupovati iste artikle po istim cijenama. Bez obzira na to jeste li kod kuće, na putovanju ili na godišnjem odmoru, vama najbliži Lidl ima iste cijene kao i svaka druga Lidl trgovina na području cijele Hrvatske!", oglas je kojim se Lidl reklamira na Facebooku već skoro tjedan dana što je izazvalo oduševljenje kod njihovih kupaca.

Ukupan prihod deset najvećih trgovaca prošle je godine iznosio 34 milijarde kuna, što je jedan posto više u odnosu na 2013. godinu. Među njima, osam je imalo rast prihoda, a pet ih je poslovnu godinu završilo s pozitivnim rezultatom.

Najveći trgovački lanac po ostvarenim prihodima je Konzum koji je prošle godine ostvario prihode od 13,4 milijarde kuna, što je na otprilike istoj razini kao i godinu ranije, dok mu je neto dobit pala za više od 36 posto, na oko 108 milijuna kuna. Konzum diljem Hrvatske ima 700-injak trgovina.

Na drugom mjestu su Plodine koje su imale 3,4 milijarde kuna prihoda što je blagi rast do 4,5 posto u odnosu na godinu ranije dok im je zarada iznosila 41 milijun kuna što predstavlja porast od 13,8 posto. Plodine trenutno imaju 74 supermarketa, prenosi Seebiz.eu.

Lidl, koji je na trećem mjestu po prihodima imao je prošle godine fantastične rezultate. Prihodi su im dosegnuli gotovo 3,3 milijarde kuna, što je porast od devet posto. Dobit im je skočila za čak 1266 posto, na 108 milijuna kuna, čime su se po zaradi izjednačili s Konzumom. Lidl trenutno zapošljava preko 1700 radnika i ima 86 trgovina.