Na jednom lokalnom web portalu, koji već odavno smišljeno sije mržnju među ramskim pukom i koji se već poodavno pretvorio u službeno glasilo HDZ 1990 pojavio se članak o tobožnjoj koaliciji protiv općine Prozor-Rama i načelnika Ivančevića.

Već iz naslova je očito da načelnik Ivančević u maniri velikih diktatora povlači znak jednakosti između sebe i općine, po formuli tko je protiv njega i protiv općine je. U istom se članku spominje javni poziv upućen izabranim vijećnicima. Međutim, ostaje upitan način komuniciranja koji pokušava prakticirati jer je i političkom laiku jasno da se za ozbiljnije namjere uspostave poslijeizbornih koalicija ne upućuju javni pozivi.

Načelnik Jozo Ivančević se ni u jednim trenutku nije udostojio uputiti službeni poziv na razgovor hrvatskim strankama kako bi se pokušalo doći do dogovora. Za ozbiljne političke subjekte, kakav je Hrvatska koalicija, koja je osvojila najviše hrvatskih glasova, postoje ozbiljniji načini za komuniciranje da je postojala iskrena namjera za suradnjom.

U nastavku navedenog političkog pamfleta govori se o nastavku načelnikove borbe s vjetrenjačama - krivi su svi i svatko od lokalne politike, Mostara, Sarajeva i svih onih koji misle drugačije. Ramski Don Quijote i njegovo piskaralo govore o nastavku nekakvih projekata, pri tomu prešućuju ogromna kreditna zaduženja i sredstva koja su za navedenu namjenu potrošena, prešućuju se negativna financijska izvješća i općepoznate malverzacije koje su realizaciju navedenih projekata pratile. Istini za volju riječ je o onim projektima koji su posljednjih godina uspjeli devastirati ramsku populaciju.

Stoga ovakva i slična obraćanja načelnika Ivančevića možemo promatrati isključivo u kontekstu njegovih želja za pranjem nečiste savjesti, zbog činjenice da je uspio tijekom osomogodišnje vladavine od svojih domova otjerati nekoliko tisuća Ramljaka, a istima na nedavnim izborima onemogućiti ostvarivanje njihovog biračkog prava. Ovakav si politički luksuz može priuštiti jer će nastaviti voditi općinu u koaliciji s SDA, što bi u prijevodu značilo svi oni koji nisu u dosluhu s navedenim političkim opcijama mogu si bolju budućnost potražiti negdje drugdje. Rama je rezervirana za Ivančevićeve i Dželilovićeve političke pulene. Nažalost, očekivati je nastavak ramskog političkog horora, kojeg će, kao i proteklih godina, obilježiti bezidejnost na gospodarskom planu i iznimna domišljatost u pronalasku načina kako kroz asfalt, podzide i slične kvazi projekte osigurati što više novaca u privatnim i stranačkim džepovima HDZ 1990.
 
KOALICIJA HRVATSKIH STRANAKA
HDZ BIH, HSP BIH I RDS