Zrakoplov libijske tvrtke  Afriqiyah Airwaysa sa 118 putnika upravo je sletio u Maltu nakon navodne otmice, javlja Times Of Malta. Premijer Malte Joseph Muscat je preko Twitter profila objavio kako je u tijeku potencijalna otmica zrakoplova koji je preusmjeren prema Malti, a u zračnu luku su poslane sigurnosne i hitne službe.

Dvije osobe prijete kako će se raznijeti u Airbusu A320 u kojem se nalazi 118 osoba, prenosi Avaz.ba

Zrakoplov tvrtke Afriqiyah Airway je letio iz libijskog grada Sebha u Tripoli, ali je završio na 500 kilometara udaljenoj Malti.

Kako piše The Independent, otmičar tvrdi da je pristalica Muammera Gaddafija te kako će pustiti putnike ako se ispune njegovi zahtjevi. Prema prvim informacijama, otmičar prijeti da će aktivirati bombu.

Međunarodna zračna luka Malte je objavila kako nemaju informacija što se trenutno događa u zrakoplovu te kako su policijske snage pokrenule akciju.

Kako javlja Times of Malta, piloti još nisu isključili motore. Svi letovi su trenutno otkazani na ovom aerodromu. Zrakoplov je poletio iz Sebhe u 10:10 i trebao je stići u Tripoli u 11:20, ali to se nije dogodilo.

Posljednja velika otmica na Malti dogodila se 23. studenoga 1985. godine kada je zrakoplov EgyptAira otet i prizemljen na Malti. Noćna mora je trajala 24 sata i okončana je krvavim masakrom u kojem su ubijene 62 osobe. Samo su trojica otmičara preživjela i osuđena.