Napredak koji su tehnološke kompanije ostvarile s kamerama na pametnim telefonima posljednjih godina je fantastičan – bolja optika, više kamera, ali i napredan softver omogućili su snimanje odličnih fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, optičko zumiranje, fotografiranje portreta sa zamućenom pozadinom itd.

Broj kamera na telefonima sve je veći pa tako prema mnogima jedan od najjačih telefona danas Huaweijev Mate 20 Pro ima 3 kamere sa stražnje strane uređaja, no ta se brojke uopće ne čini prevelika ako je usporedimo s potencijalnim LG-jevim telefonom koji bi trebao imati čak 16 kamera.

Treba napomenuti kako još nema nikakvih informacija da južnokorejska kompanija trenutačno priprema ovaj telefon, no LG je zaista patentirao sustav sa 16 leća smještenih na stražnjoj strani telefona, javlja Zimo.co.

Ovako veliki broj kamera trebao bi omogućiti snimanje fotografija s manjom razinom šuma jer će softver moći usporediti više fotografija te pronaći i ukloniti nesavršenosti s fotografija poput šuma. Također, povezujući podatke s fotografija snimljenih s više kamera, jedna slika mogla bi se pregledavati iz različitih perspektiva, a možemo očekivati i još bolje portretne fotografije.

Još jedan novitet koji se spominje u patentu su "pokretne slike" – ova opcija nije konkretno objašnjena, no spominje se kako će se takve pokretne slike (uz patent priložena je fotografija plišanog medvjeda koji pomiče glavu) moći napraviti povezivanjem podataka s fotografija snimljenih različitim kamerama.

Zanimljivo je što je na jednoj slici prikazano i ogledalo na stražnjem dijelu kućišta, što će biti idealno za sve ljubitelje selfija koji će moći snimati vlastite portretne fotografije koristeći čak 16 kamera.

Ponavljamo, riječ je samo o patentu kojeg LG može, ali i ne mora koristiti u nekim budućim modelima smartphonea, no kako su kvaliteta i mogućnosti kamera za mnoge jedna od najvažnijih opcija smartphonea, LG bi se s takvim uređajem zaista razlikovao od konkurencije i korisnicima ponudio nešto drugačije.