Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik Niko Kovač (50) više nije trener Monaca, objavio je L'Equipe u četvrtak. Vijest je hrvatski stručnjak doznao od klupskog vodstva tijekom večeri. Klub se još nije službeno oglasio o smjeni.

Na klupi je bio od ljeta 2020. i ostavio klub iz Kneževine na šestom mjestu Ligue 1 sa 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om i samo četiri boda za drugoplasiranima Nicom i Marseilleom.

Osim toga, osvojio je skupinu Europske lige i izborio izravan plasman u osminu finala, a za tri dana trebao je voditi momčad u šesnaestini finala francuskog kupa protiv Quevilyja.

Prošle je sezone s Monacom do samog kraja sezone vodio bitku za naslov i završio na trećem mjestu s pet bodova minusa za prvakom Lilleom. Ispao je potom iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Sve u svemu, imali smo dobru prvu polovicu sezone. Imali smo više utakmica od bilo koje druge momčadi u ligi - govorio je Kovač prije samo nekoliko dana, u najavi utakmice protiv Rennesa Lovre Majera kojega je pobijedio 2-1.

Zapravo, jedini poraz Monaca u zadnjih 11 utakmica bio je onaj protiv PSG-a u Parizu (2-0). Da, nije to bila onako bajna sezona kao prošla, ali nejasno je zašto su se ruski predsjednik Dmitrij Ribolovljev, potpredsjednik Oleg Petrov i sportski direktor Paul Mitchell odlučili za smjenu baš u ovom trenutku.

Niko je vodio Monaco u 74 utakmice i pobijedio 43 puta uz 15 remija i 16 poraza. Ranije je 16 mjeseci vodio Bayern te nešto više od dvije godine frankfurtski Eintracht. Hrvatski izbornik bio je od listopada 2013. do rujna 2015., prenosi 24sata.hr