Lionel Messi (32) je najbolji nogometaš svijeta prema izboru FIFA-e u 2019. godini!
Svjetska nogometna organizacija FIFA je u milanskoj Scali u ponedjeljak navečer dodjelila nagrade za najbolje u 2019. godini. Priznanje The Best Football Awards dobili su najbolji nogometaš i nogometašica, najbolji treneri i vratari, a odabrana je i idealna momčad za prošlu sezonu, prenosi Index.hr.

Šesti put Argentinac Messi osvojio je ovo veliko priznanje! Van Dijk je bio favorit, ali je ipak Messi na kraju dobio priznanje.

Zvijezda Barcelone osvojila je La Ligu prošle sezone. Također, bio je najbolji strijelac La Lige i Lige prvaka, a osvojio je Zlatnu kopačku za najboljeg strijelaca europskih liga.

Reprezentativka SAD-a i članica Reign Megan Rapione najbolja je na svijetu. Ona je s reprezentacijom postala Svjetsko prvenstvo, na kojem je proglašena i za MVP natjecanja.

Izabrana je idealna postava u 2019. godini. A u njoj se peti put zaredom našao hrvatski kapetan Luka Modrić, koji je prošle godine ponio i ovaj naslov najboljeg igrača svijeta.

Alisson – Ramos, De Ligt, Van Dijk, Marcelo – Modrić, De Jong – Mbappe, Messi, Hazard, Ronaldo.

Za najbolju trenericu godine Jill Ellis u ženskom nogometu! Izbornica SAD-a dobila je veliko priznanje, a to je objavio Jose Mourinho.

Vratar Liverpoola i brazilske reprezentacije Alisson Becker zasluženo je najbolji čuvar mreže na svijetu! On je osvojio Ligu prvaka i Copa Americu, a branio je doista nevjerojatno u prošloj sezoni.

Sari van Veenendaal, članica Atletico Madrida i reprezentacije Nizozemske najbolja je vratarica svijeta u ženskoj konkurenciji, a to je otkrio legendarni Samuel Eto’o.

Marcelo Bielsa je dobio priznanje za fair play! Trener Leedsa je u finišu prošle sezone naredio svojim igračima da puste Aston Villu da izjednači na 1:1 nakon što je njegov igrač zabio pogodak dok su igrači Ville tražili prekid zbog ozljede Jonathana Kodija.

Očekivano, trener Liverpoola Jurgen Klopp najbolji je trener godine po izboru FIFA-e. Njemac je osvojio naslov europskog prvaka s Redsima, a u Premiershipu se do kraja borio s Guardiolom i Cityem za titulu.

Daniel Zsori, 18-godišnji mađarski napadač osvaja veliko priznanje za gol škaricama za pobjedu Debrecena nad Ferencvarosem u 93. minuti. Bio je to tada debi za sadašnjeg člana Fehervara.