-Poseban je osjećaj doći u Knin na današnji dan jer je to prilika prisjetiti se ponosa i pobjede. Ostvarenom pobjedom pokazali smo da smo u teški uvjetima uspjeli ustrojiti respektabilnu vojnu silu, stoga danas odajmo priznanje pobjedničkoj hrvatskoj vojsci i policiji koji su pod vodstvom Tuđmana porazule velikosrpsku politiku Miloševićevog režima čime je dovršen rat i uspostavljen mir. Tu pobjedu i pravo da živimo kao slobodni ljudi platili smo životima najhrbrijih hrvatskih sinova kojima smo trajno zahvalni kao i pripadnicima manjina koji su branili Hrvatsku - rekao je premijer Andrej Plenković.

-Zato su Domovinski rat i pobjeda u Oluji temeljci suvremene hrvatske države. Otkrivanje istine o nestalima, procesuiranje ratnih zločina i dosezanje pravde ostaje naša trajna dužnost. Zato simboličke geste od prošle godine nastavljamo provoditi vodeći se politikom pomirbe i razumijevanja uz poštovanje istine i pijeteta prema svim žrtvama - rekao je Plenković.

-Dostizanje pravde za sve kojima je nanesena bol ostaje naša trajna dužnost. Uvijek ćemo s ponosom slaviti Oluju - poručio je premijer.

-Vodimo se politikom pomirbe suživota i razumijevanja, uz poštovanje povijesne istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovedu u pitanje legitimitet Oluje - rekao je Plenković.

-Velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da se dovodi u pitanje obrambenost Domovinskog rata. To je poruka susjednoj Srbiji koja bi trebala napustiti jalovu politiku prošlosti i okrenuti se politici pomirenja - zaključio je Plenković.