S kapetanskom vrpcom i brojem 10 na leđima Lukas Podolski odigrao je posljednju utakmicu za njemačku reprezentaciju.
 
Legendarni njemački nogometaš od reprezentacije se oprostio prijateljskom utakmicom protiv Engleske, svojom 130. utakmicom u dresu Elfa. Jedino su više utakmica za Njemačku odigrali Lothar Matthaeus i Miroslav Klose.
 
A oprostio se na spektakularan način - pogotkom za pobjedu Njemačke 1:0. I to kakvim pogotkom! S više od 20 metara neobranjivim udarcem probio je Joea Harta. Bio je to njegov 49. pogodak u dresu reprezentacije.
 

Nijemci su nogometašu Tudorovog Galatasaraya, koji je za reprezentaciju debitirao još 2004. godine, pripremili i koreografiju - preko cijele tribine ispisali su njegov nadimak.

Uz ovacije navijača u Dortmundu i glazbu iz Gladijatora izašao je iz igre nekoliko minuta prije kraja susreta. Bolji završetak reprezentativne karijere nije mogao niti zamisliti...

Oglasio se i legendarni Englez Gary Lineker koji je malo izmijenio svoju čuvenu izjavu: "Nogomet je jednostavna igra u kojoj 22 muškarca trče za loptom 90 minuta. Podolski udari loptu jako snažno i Njemačka pobijedi... Opet."